Killingelisten
Opdateret den 15. april 2003
Miss Camilla
Camilla & Anni Pedersen, Granhegnet 8, 3450 Allerød. Denmark
Tlf. +45 48 14 33 53.  E-mail: ca.pe@mail.tele.dk
  
Sire/far: Perséfelis Black Night Rider
Dam/mor: Perséfelis Elysian Elegance
Born/født: Sale/salgsklar:No./antal:Color/farve:Sex/køn:
22.08.2002 1 Red blotched tabby Male
2 Black golden blotched tab. Males
Bjørstorp’s
Heidi Bjørstorp’s, Bøgelunden 55, 2635 Ishøj. Denmark
Tlf. +45 43 53 59 48.  E-mail: hsb@ishoejby.dk
Sire/far: Blue Chrissi’s Amazing Amadeus
Dam/mor: Perséfelis Nancy Gail
Born/født:Sale/salgsklar: No./antal: Color/farve: Sex/køn:
04.11.2002 1 Black shaded golden Female
Golden Globe
Trine Marie Nielsen, Lædalen 11, 4690 Haslev. Denmark
Tlf. +45 56 31 09 96.  E-mail: haakon.n@mobilixnet.dk   
Homepage:  www.goldenglobe.dk
Sire/far: Kalvehaves Lions William
Dam/mor: Perséfelis golden Zenobia
Born/født: Sale/salgsklar: No./antal: Color/farve: Sex/køn:
13.03.2003 05.06.2003 2 Black shaded golden Males

Regler omkring salg af racekillinger.
En killing skal være 12 uger før den må sælges. Killingen skal være vaccineret. Stamtavlen skal altid følge katten, med mindre den er købt på kredit eller er udstationeret.

Gode råd før køb af kat.
Besøg mere end en opdrætter, så du kan sammenligne. Brug øjnene og din sunde fornuft. Desværre er ikke alle opdrættere lige ærlige. Vær meget kritisk med de forhold kattene lever under, og det forhold opdrætteren har til sine katte. Alle killinger bør vokse op i tæt kontakt til familien, og IKKE gemt væk eller på anden måde isoleret fra menneskelig kontakt.

Killingen.
Killingen skal have klare øjne – fri for betændelse. Ørene skal være helt rene. Pelsen skal virke sund og levende. Maven skal være blød og rund, og killingen må ikke være skarp over ryg, skuldre og bækken. En tyk og oppustet mave kan skyldes orm. Det bør være opdrætterens pligt, at killingen har fået ormekur inden den forlader hjemmet. En sund og rask killing på 12 uger vejer omkring et kilo eller mere. Killinger skal være legesyge, nysgerrige og tillidsfulde. Alle killinger har hver sin personlighed, så giv dig god tid til at betragte killingen i dens vanlige gøremål og omgivelser.

Køb aldrig:
– en kat med sår og bare pletter, da det kan skyldes ringorm.
– en kat med betændt flåd fra øjne og næse.
– en kat der i vågen tilstand blinkhindfremfald, da den i så fald kan være alvorligt syg.
Det er forbudt, at sælge syge katte, så køb aldrig en killing, der får medicin. Modtag aldrig medicin til katten.

Se opdrætterens katteri.
For at sikre dig at sundhedstilstanden hos opdrætteren er i orden hos samtlige katte. Bed altid om at se moderen. Hvis kuldet er stort kan hun godt virke lidt tynd, men må på ingen måde virke usund.
Hvis opdrætteren ikke frit lader dig se alle kattene, må du overveje at gå igen. Den opdrætter, der har sunde katte, er ikke ked af, at vise sit katteri frem. Mange opdrættere har kattevoiliere og løbegårde specielt for deres avlshankatte p.g.a. strinteri. Moderkatten og killingerne bør dog altid vokse op i tæt kontakt til familien.

Foder og pelspleje.
En god opdrætter vil altid være dig behjælpelig med råd og vejledning, hvad enten du har købt en kæle mis eller en udstillingskat. Få at vide hvad killingen er vandt til at spise, og få evt. en foderplan med. Køber du en langhårskat, så sørg for, at den er fortrolig med kam og børste. Få opdrætteren til at vise dig lidt om soignering og pelspleje. Iøvrigt er det altid en god ide, at lave en huskeseddel hjemmefra med dine spørgsmål, så du ikke i begejstringen over de bedårende killinger helt glemmer at få svar på dine spørgsmål.

Har du disse gode råd i baghovedet, når nu du køber racekat, vil du helt sikkert blive en lykkelig katteejer, og vi kan ønske dig velkommen i kattenes vidunderlige verden.
GOD FORNØJELSE